schoolklas.jpg

Disclaimer

Aan deze website wordt grote zorg en aandacht besteed. De Groninger Archieven streven ernaar dat alle informatie juist, volledig en actueel is. Het kan echter voorkomen dat dit niet het geval is of dat informatie of diensten tijdelijk niet beschikbaar zijn. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade ontstaan als gevolg van onjuiste, verouderde of incomplete informatie op deze website en/of externe websites waar wij naar verwijzen.

Privacy- en cookieverklaring

Om bestellingen bij u af te kunnen leveren of uw vragen te kunnen beantwoorden, hebben wij persoonlijke gegevens nodig zoals uw naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer. Deze persoonlijke gegevens worden zorgvuldig en vertrouwelijk behandeld. De Groninger Archieven verstrekken geen gegevens van geregistreerden en bezoekers aan derden, tenzij de wet dit voorschrijft.

De Groninger Archieven registreren gegevens over het gebruik van de websites en gebruiken daarvoor cookies. Met deze informatie zien we welke pagina’s het meest bezocht worden, welke pagina’s effectief zijn en welke pagina’s foutmeldingen opleveren. Zo kunnen wij onze websites verbeteren en aanpassen op de wensen van de gebruiker. In de regel zijn deze gegevens niet tot een persoon te herleiden.

Auteursrecht

Veel van het getoonde materiaal op deze website is vrij van auteursrechten of de Groninger Archieven zijn (mede)rechthebbenden. Dit materiaal kunt u vrij gebruiken met de juiste bronvermelding. Voor het overige materiaal hebben we ons best gedaan om de rechthebbende(n) van het materiaal op te sporen en hun toestemming te vragen voor openbaarmaking op onze website(s). Dat is niet in alle gevallen gelukt. Meent u recht te kunnen doen gelden op een van de getoonde stukken? Dan horen wij dat graag via het contactformulier. Dit geldt voor alle vormen van informatie, zoals tekst, afbeeldingen en databases.

Informatie van de website mag worden gereproduceerd, zolang het correct en niet in een misleidende context is. (Overheids)Archieven die volgens het principe van Open data worden gepresenteerd, mogen door eenieder vrij gebruikt worden, ook voor commerciële doeleinden. Voor niet-openbare overheidsinformatie, een groot deel van onze afbeeldingen en voor particuliere archieven en collecties gelden andere regels. Wanneer u vragen heeft, neem dan contact met ons, de Groninger Archieven, op via het contactformulier.

Groninger Archieven

Cascadeplein 4
9726 AD Groningen